Ανακοινώσεις Δ.Σ. Μελών ΔΕΠ Παντείου Πανεπιστημίου

8 Μάρτη – Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών

Κάλεσμα Συμμετοχής στην Παγκόσμια Φεμινιστική Απεργία της 8 Μάρτη 2019

και κοινή δράση με εκατομμύρια γυναίκες σε ολόκληρο τον πλανήτη

Από το 2016 ξεκίνησε η Φεμινιστική Απεργία, ως Διεθνής Απεργία των Γυναικών, με πρωτοβουλία φεμινιστικών οργανώσεων και γυναικείων συλλογικοτήτων από διαφορετικές χώρες της Ευρώπης (Ισπανία, Ιταλία, Βέλγιο, Πορτογαλία, Πολωνία, Γαλλία, Γερμανία, Αγγλία, Σουηδία, Νορβηγία, κ.λπ.), της Ασίας, της Αφρικής και της Αμερικής. Παγκοσμίως το 2018 συμμετείχαν επίσημα 40 χώρες. Χαρακτηριστικά στην Ισπανία πραγματοποιήθηκε μια ιστορική απεργία, όπου σύμ­φω­να με τις επί­ση­μες ανα­κοι­νώ­σεις των συν­δι­κά­των, συμ­με­τείχαν περισσότερες από 5,3 εκα­τομ­μύ­ρια γυ­ναί­κες.

Η Ελλάδα και οι γυναίκες της δεν μπορεί και δεν πρέπει να μένουν έξω από αυτές τις μεγάλες κινητοποιήσεις, καθώς αντιμετωπίζουν σωρεία διακρίσεων και αποκλεισμών που συνδέονται με το φύλο τους τόσο στην ιδιωτική σφαίρα της ζωής (φόρτος ενδοοικογενειακών υποχρεώσεων, έλλειμμα ενδοοικογενειακού χρόνου, πολλαπλότητα ρόλων κ.ά.) όσο και στη δημόσια (εργασία, εκπαίδευση, πολιτική, τέχνη κ.λπ.), με αποκορύφωμα την όξυνση των πολλαπλών μορφών βίας και τις ατομικές ή/και συλλογικές γυναικοκτονίες που σημειώνονται ή αποκαλύπτονται τα τελευταία χρόνια

Το Δ.Σ. των μελών ΔΕΠ αποφάσισε να καλέσει τα μέλη του Συλλόγου να συμμετάσχουν στην Ευρωπαϊκή Φεμινιστική Απεργία προχωρώντας σε 2ωρη στάση εργασίας την ημέρα της 8 Μαρτίου που συμβολίζει τους αγώνες για γυναικεία χειραφέτηση. Να παρακολουθήσουν το θεατρικό δρώμενο για τη σεξουαλική παρενόχληση στα Πανεπιστήμια που θα παρουσιαστεί στο Πανεπιστήμιο μας την ίδια ημέρα (14:00-16:00 Αμφ.  Σάκη Καράγεωργα ΙΙ).

Να συμμετάσχουν στο γυναικείο συλλαλητήριο που διοργανώνεται την ίδια ημέρα από γυναικείες και φεμινιστικές συλλογικότητας (6 μμ στην Πλατεία Κλαυθμώνος)

Στόχος μας  είναι να φέρουμε στο προσκήνιο τις γυναίκες και τα δικαιώματα τους, να υποκινήσουμε την κοινωνία ώστε να κατανοήσει το πώς και γιατί τα θέματα φύλου συνδέονται άμεσα με την ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή και την ουσιαστική δημοκρατία, αλλά και το πώς η έμφυλη βία, σε κάθε της έκφανση, αποτελεί κοινωνικό όνειδος και θέτει τον πολιτισμό σε υποχώρηση και κατά συνέπεια η δική της ευθύνη είναι τεράστια.


6 Φεβρουαρίου 2019

Εκλογές για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου

και Αντιπροσώπων για το 14ο Συνέδριο της ΠΟΣΔΕΠ

Αίθουσα Συγκλήτου 12:00 - 18:00

Στηρίζουμε το Δημόσιο Πανεπιστήμιο - Στηρίζουμε τον Σύλλογό μας!


Οι Διοικητικές Υπηρεσίες του Παντείου Πανεπιστημίου θα παραμείνουν κλειστές από Δευτέρα 24/12/2018 μέχρι και 2/1/2019 λόγω των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς (ανακατεύθυνση στο κεντρικό web site του Παντείου Πανεπιστημίου)Το ΔΣ του συλλόγου καλεί τα μέλη ΔΕΠ να απέχουν από τα καθήκοντά τους στις 28 Νοεμβρίου, συμμετέχοντας στις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Διεκδικούμε την επιστροφή των μισθών μας στα προ μνημονίων επίπεδα όπως επιτάσσει και η απόφαση του ΣτΕ και όχι μόνο την καταβολή της διαφοράς 2012-2016 που έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση.

Αγωνιζόμαστε για την υπεράσπιση και αναβάθμιση των πανεπιστημίων
ενάντια στην υποχρηματοδότηση και την εμπορευματοποίηση.

Με βάση και την απόφαση της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου
θα λάβουμε πρωτοβουλίες από κοινού προώθησης των αιτημάτων μαζί με άλλους συλλόγους ΔΕΠ.Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία, Εθνική Ανεξαρτησία

Στα χρόνια της Κρίσης και των Μνημονίων, το σύνθημα του Πολυτεχνείου παραμένει επίκαιρο.
Το ΔΣ του Συλλόγου Μελών ΔΕΠ καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις
για τα 45 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.
Παλεύουμε για ένα Δημόσιο, Δωρεάν και Δημοκρατικό Πανεπιστήμιο 

Αγαπητές και Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Ο συνάδελφος Μανόλης Αγγελίδης δεν είναι πια μαζί μας.

Το ΔΣ και ο Σύλλογος εκφράζει τη βαθιά του θλίψη και τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του,

στους φίλους του, στο Tμήμα του και στους φοιτητές του.


 Απεργούμε 3 και 4 Σεπτεμβρίου 2018

Διεκδικούμε Αξιοπρεπείς Αμοιβές!

Σύλλογος Μελών ΔΕΠ Παντείου Πανεπιστημίου

 


Ο Σύλλογος Μελών ΔΕΠ Παντείου Πανεπιστημίου συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 30 Μαϊου 2018

Διεκδικούμε Αξιοπρεπείς Αμοιβές, Υπερασπιζόμενοι το Δημόσιο Πανεπιστήμιο


Ο Σύλλογός μας διοργάνωσε ημερίδα την Παρασκευή 11 Μαΐου για τα θέματα που απασχολούν το Πανεπιστήμιο με αιχμή τα μισθολογικά μας.
Συμμετείχαν Μέλη ΔΕΠ από διάφορα Πανεπιστήμια αλλά και από το δικό μας.

Δείτε φωτογραφίες από την ημερίδα μας εδώ (μετάβαση στο Google+)

Δείτε περίληψη της τοποθέτησης για τα Δίδακτρα

Υπερασπιζόμενοι το Δημόσιο Πανεπιστήμιο.

Οι Σύλλογοι Μελών ΔΕΠ συζητούν, τεκμηριώνουν και διεκδικούν!

Παρασκευή 11 Μαΐου 2018,

13.00-17.00, Αιθ. Τελετών Πάντειο Πανεπιστήμιο

Διοργάνωση: Σύλλογος Μελών ΔΕΠ Παντείου Πανεπιστημίου

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της ημερίδας εδώ! (PDF)

 


ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΠΕΜΠΤΗ 3/5/2018 στην Αίθουσα Τελετών του Παντείου Πανεπιστημίου

Η συνέλευση θα διαρκέσει από τις 11.00 -13.00 αυστηρά

Η παρουσία όλων είναι απαραίτητηΑνακοίνωση Δ.Σ. για τη Σύλληψη Φοιτητή του Παντείου

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Μελών ΔΕΠ του Παντείου Πανεπιστημίου εκφράζει την ανησυχία του για τον ξυλοδαρμό και τη σύλληψη του φοιτητή του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης. Με βάση τα στοιχεία που ήρθαν στη δημοσιότητα, είναι φανερό ότι ο φοιτητής και όσοι είχαν την ίδια μεταχείριση με αυτόν, έπεσε θύμα της αδικαιολόγητης αστυνομικής βίας που εκτυλίχθηκε στο χώρο όπου πολίτες διαμαρτύρονταν για τους πλειστηριασμούς.

Ζητάμε την παρέμβαση των αρμόδιων Υπουργών, την απελευθέρωση των συλληφθέντων και την τιμωρία των αστυνομικών που, σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, άσκησαν παράνομη βία.


Εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. την Τρίτη 20 Μαρτίου 2018 στην αίθουσα Συγκλήτου.

Οι κάλπες θα είναι ανοιχτές από τις 12:00 έως τις 18:30. Θα προηγηθεί εκλογο-απολογιστική συνέλευση και ενημέρωση για τα μισθολογικά.


 

7 και 8 Μάρτη απέχουμε απ’ όλα τα ακαδημαϊκά καθήκοντά μας.

Παράσταση Διαμαρτυρίας την Τετάρτη στις 11:30 στο Αίθριο του Παντείου.

Διεκδικούμε αξιοπρεπείς αμοιβές.

Απόφαση Γενικής Συνέλευσης Μελών ΔΕΠ 6 Μαρτίου 2018


Δωρεές Βιβλίων από τον Σύλλογο Μελών ΔΕΠ στη μνήμη των Συναδέλφων μας


Ανακοίνωση για την επίθεση στο γραφείο της καθ. Χ. Ζαραφωνίτου

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μελών ΔΕΠ καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση στο γραφείο της συναδέλφου κυρίας Ζαραφωνίτου από κουκουλοφόρους και εκφράζει την συμπαράστασή του στη συνάδελφο. Η διαπάλη των ιδεών στο Πανεπιστήμιο γίνεται ανοιχτά με επιχειρήματα. Η προσπάθεια τρομοκράτησης της Πανεπιστημιακής κοινότητας θα μας βρει σθεναρά απέναντι. Θα προστατέψουμε το άσυλο και τη δυνατότητα του καθένα να εκφράζει την άποψή του σε πνεύμα ακαδημαϊκότητας και να αισθάνεται ασφαλής στους χώρους του Πανεπιστημίου.


Ανακοίνωση Δ.Σ. για Γενική Συνέλευση

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Όπως γνωρίζετε από τον Απρίλη θα γίνουν νέες περικοπές στους μισθούς μας με το νέο μισθολόγιο, την ενσωμάτωση των επιδομάτων στον μισθό ( φορολόγηση και κρατήσεις) με αναδρομική ισχύ από 1/1/17.

Είναι δυστυχώς πιθανόν η περικοπή να φτάσει το 6.5 %

Σε άλλα πανεπιστήμια έχουν ήδη γίνει οι περικοπές ενώ σε μας θα φανούν πιο άγριες καθώς θα δίνουμε τα αναδρομικά σε λιγότερες δόσεις. 

Πολλοί σύλλογοι έχουν κινητοποιηθεί με αφορμή τις κινητοποιήσεις της Φιλοσοφικής Αθηνών που καλούσε σε συντονισμό για 2ήμερη απεργία 7 και 8 Μαρτίου. Μέχρι στιγμής έχουν πάρει απόφαση συμμετοχής εκτός της Φιλοσοφικής και οι σύλλογοι της Ιατρικής, της Σχολής Θετικών Επιστημών, του Παιδαγωγικού Δημοτικής Εκπαίδευσης και του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Επίσης θα συζητηθεί άμεσα στην ΕΓ της ΠΟΣΔΕΠ.

Για να συζητήσουμε τα μισθολογικά και τη στάση του συλλόγου μας το Δ.Σ. του Συλλόγου Μελών ΔΕΠ σας καλεί σε Γενική Συνέλευση

  • την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018 στις 11.30 και αν δεν υπάρχει απαρτία 
  • την Τρίτη 6 Μαρτίου 2018 στις 11:30

το Δ.Σ. του Συλλόγου Μελών ΔΕΠ Παντείου Πανεπιστημίου