Ανακοίνωση του ΔΣ Συλλόγου Μελών ΔΕΠ για το Πολυτεχνείο

Ο Σύλλογος Μελών ΔΕΠ τιμά τους νεκρούς και τα μηνύματα του Πολυτεχνείου που παραμένουν διαχρονικά και επίκαιρα. Σε μια περίοδο οικονομικής δυσκολίας για το λαό, όπου η Παιδεία υπολειτουργεί και όπου η κυβέρνηση καταπατά βασικές ελευθερίες απαγορεύοντας τη συνάθροιση πλέον των 4 ατόμων και την ιστορική πορεία του Πολυτεχνείου, το σύνθημα ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ γίνεται και πάλι επίκαιρο.

Η επέτειος του Πολυτεχνείου βρίσκει τη χώρα σε μια δύσκολη συγκυρία. Η πανδημία κάνει τραγικά επιτακτική  την ανάγκη για την στήριξη της υγείας ως δημόσιο αγαθό ενώ ταυτόχρονα απετέλεσε άλλοθι της κυβέρνησης για την καταπάτηση θεμελιωδών δημοκρατικών ελευθεριών με την κατάφωρα αντισυνταγματική απαγόρευση κάθε δυνατότητας συνάθροισης και την επέμβαση των ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο.

Με οδηγό τα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, οι πανεπιστημιακοί δεν υποστέλλουμε τον αγώνα για την στήριξη των δημόσιων αγαθών όπως η παιδεία και η υγεία, στηρίζουμε όλη τη νεολαία  και τους φοιτητές-τριες μας, υπερασπιζόμαστε τις δημοκρατικές ελευθερίες.

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ