Σύλλογος Μελών Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού

Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών

Read More

Ανακοινώσεις - Αποφάσεις

Συλλόγου Μελών Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού Παντείου

Read More

Ανακοινώσεις Παρατάξεων / ΠΟΣΔΕΠ

Σύλλογος Μελών Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού Παντείου

Read More

Θεσμικά - Νόμοι - Έγγραφα

Συλλόγου Μελών Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού Παντείου

Read More

Επικοινωνία

με τον Σύλλογο Μελών Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού Παντείου

Read More

8 Μάρτη – Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών

Κάλεσμα Συμμετοχής στην Παγκόσμια Φεμινιστική Απεργία της 8 Μάρτη 2019

και κοινή δράση με εκατομμύρια γυναίκες σε ολόκληρο τον πλανήτη

Από το 2016 ξεκίνησε η Φεμινιστική Απεργία, ως Διεθνής Απεργία των Γυναικών, με πρωτοβουλία φεμινιστικών οργανώσεων και γυναικείων συλλογικοτήτων από διαφορετικές χώρες της Ευρώπης (Ισπανία, Ιταλία, Βέλγιο, Πορτογαλία, Πολωνία, Γαλλία, Γερμανία, Αγγλία, Σουηδία, Νορβηγία, κ.λπ.), της Ασίας, της Αφρικής και της Αμερικής. Παγκοσμίως το 2018 συμμετείχαν επίσημα 40 χώρες. Χαρακτηριστικά στην Ισπανία πραγματοποιήθηκε μια ιστορική απεργία, όπου σύμ­φω­να με τις επί­ση­μες ανα­κοι­νώ­σεις των συν­δι­κά­των, συμ­με­τείχαν περισσότερες από 5,3 εκα­τομ­μύ­ρια γυ­ναί­κες.

Η Ελλάδα και οι γυναίκες της δεν μπορεί και δεν πρέπει να μένουν έξω από αυτές τις μεγάλες κινητοποιήσεις, καθώς αντιμετωπίζουν σωρεία διακρίσεων και αποκλεισμών που συνδέονται με το φύλο τους τόσο στην ιδιωτική σφαίρα της ζωής (φόρτος ενδοοικογενειακών υποχρεώσεων, έλλειμμα ενδοοικογενειακού χρόνου, πολλαπλότητα ρόλων κ.ά.) όσο και στη δημόσια (εργασία, εκπαίδευση, πολιτική, τέχνη κ.λπ.), με αποκορύφωμα την όξυνση των πολλαπλών μορφών βίας και τις ατομικές ή/και συλλογικές γυναικοκτονίες που σημειώνονται ή αποκαλύπτονται τα τελευταία χρόνια

Το Δ.Σ. των μελών ΔΕΠ αποφάσισε να καλέσει τα μέλη του Συλλόγου να συμμετάσχουν στην Ευρωπαϊκή Φεμινιστική Απεργία προχωρώντας σε 2ωρη στάση εργασίας την ημέρα της 8 Μαρτίου που συμβολίζει τους αγώνες για γυναικεία χειραφέτηση. Να παρακολουθήσουν το θεατρικό δρώμενο για τη σεξουαλική παρενόχληση στα Πανεπιστήμια που θα παρουσιαστεί στο Πανεπιστήμιο μας την ίδια ημέρα (14:00-16:00 Αμφ.  Σάκη Καράγεωργα ΙΙ).

Να συμμετάσχουν στο γυναικείο συλλαλητήριο που διοργανώνεται την ίδια ημέρα από γυναικείες και φεμινιστικές συλλογικότητας (6 μμ στην Πλατεία Κλαυθμώνος)

Στόχος μας  είναι να φέρουμε στο προσκήνιο τις γυναίκες και τα δικαιώματα τους, να υποκινήσουμε την κοινωνία ώστε να κατανοήσει το πώς και γιατί τα θέματα φύλου συνδέονται άμεσα με την ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή και την ουσιαστική δημοκρατία, αλλά και το πώς η έμφυλη βία, σε κάθε της έκφανση, αποτελεί κοινωνικό όνειδος και θέτει τον πολιτισμό σε υποχώρηση και κατά συνέπεια η δική της ευθύνη είναι τεράστια.